2014. április 27., vasárnap

Frissítő koktél egyenesen a kertből

Végre eljött az a várva várt pillanat, amikor valami finomságot alkothatok a kerti terményeim egyikéből. Mert mennyire csodás az a pillanat, amikor kiszaladsz a kertbe felszedsz egy kis újhagymát vagy letépsz pár darab saláta levelet. Tegnap viszont tavaszi frissítőt készítettem a rebarbara levelek száraiból.



A letakarva nevelt rebarbara levelek jó hosszúra nyúltak és halvány rózsaszínben pompáztak. Én pedig már alig vártam, hogy valami finomat készíthessek belőlük. Szerencsére a rebarbara koktél elkészítésével körülbelül annyi macera van, mint magával a növénnyel. A növénynek csak kell találni egy nyugis napos - félárnyékos sarkot, ahol hosszú távon kedvére növekedhet. A frissítő elkészítéséhez sem kell jóval több energia.

Hozzávalók:
  • rebarbara szár
  • csillagánizs
  • víz
  • cukor vagy méz
  • menta levél

Miután jó alaposan megmostuk a szárakat (erre sajnos a csigák rebarbara iránti rajongása miatt van szükség) feldaraboljuk és a csillagánizzsal együtt feltesszük forrni. (A két szál rebarbarát 4 - 5 dl vízzel és 2 db csillagánizzsal főztem össze.) 15 perc forralás után hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük összeérni az ízeket.
Másnap a hűtőből kivéve leszűrjük, édesítve és némi mentalevéllel dekorálva már fogyasztható is ez a friss tavaszi üdítő.





A három hazai zsűritagom igen óvatos az újdonságokkal, de ebből jövő hétvégére nagy adagot kértek.
Egészségetekre!




Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz, hogy mindig friss inspiráló kert ötletekkel gazdagodj!

Klikk IDE!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése