Végre eljött az a várva várt pillanat, amikor valami finomságot alkothatok a kerti terményeim egyikéből. Mert mennyire csodás az a pillanat, amikor kiszaladsz a kertbe felszedsz egy kis újhagymát vagy letépsz pár darab saláta levelet. Tegnap viszont tavaszi frissítőt készítettem a rebarbara levelek száraiból.
A letakarva nevelt rebarbara levelek jó hosszúra nyúltak és halvány rózsaszínben pompáztak. Én pedig már alig vártam, hogy valami finomat készíthessek belőlük. Szerencsére a rebarbara koktél elkészítésével körülbelül annyi macera van, mint magával a növénnyel. A növénynek csak kell találni egy nyugis napos - félárnyékos sarkot, ahol hosszú távon kedvére növekedhet. A frissítő elkészítéséhez sem kell jóval több energia.
Hozzávalók:
- rebarbara szár
- csillagánizs
- víz
- cukor vagy méz
- menta levél
Miután jó alaposan megmostuk a szárakat (erre sajnos a csigák rebarbara iránti rajongása miatt van szükség) feldaraboljuk és a csillagánizzsal együtt feltesszük forrni. (A két szál rebarbarát 4 - 5 dl vízzel és 2 db csillagánizzsal főztem össze.) 15 perc forralás után hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük összeérni az ízeket.
Másnap a hűtőből kivéve leszűrjük, édesítve és némi mentalevéllel dekorálva már fogyasztható is ez a friss tavaszi üdítő.
A három hazai zsűritagom igen óvatos az újdonságokkal, de ebből jövő hétvégére nagy adagot kértek.
Egészségetekre!
Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Szüretelj korán rebarbarát!
Tavaszi rebarbara szüret a kertben
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz, hogy mindig friss inspiráló kert ötletekkel gazdagodj!
Klikk IDE!
Klikk IDE!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése