2014. július 21., hétfő

Tetőteraszok zöldben

Nagyszerű ajándéknak tartom, ha egy belvárosi lakás terasszal is rendelkezik. Olyan lehetőségeket teremt számunkra, amilyenre egy kert sosem lesz képes.

Például nagy előnye, hogy kilépve az ajtón már a városi forgatagban találjuk magunkat, miközben az ajtónk mögött, a teraszon egy zöld oázisban találhatjuk magunkat magasan a város felett.
Persze a nyári forróság idején fel kell készülnünk arra, hogy az épületek tetején jóval erősebben ki vannak téve a növények a melegnek, mint ahogy azt egy kisebb erkély vagy kert esetén érzékelnénk.
Mégis van valami varázslatos a ház tetején megépített kertekben.

Ezek az olasz példák jól mutatják, hogy a nagy forróság ellenére is csodás zöld tereket lehet alkotni a házak tetején. Mivel itt a napi, rendszeres öntözés létfontosságú, ezért úgy gondolom, hogy minden esetben konténer kertekről beszélhetünk. Izgalmas a méretesebb szőlőlugas vagy egy nagyobb fa látványa, amelyek házak tetején, vagy több emelet magas teraszokon állnak.









Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz, hogy mindig friss inspiráló kert ötletekkel gazdagodj!
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése